Velikonočna ponudba v Rutinci – Nedelja, 01.04.2018

Velikonočna ponudba v Rutinci – Nedelja, 01.04.2018


 Slovensko – Italiansko


Velikonočna ponudba v Rutinci – Nedelja, 01.04.2018

Za vas smo pripravili posebno Velikonočno ponudbo. Za rezervacijo ali dodatne informacije pokličite na 05 303 61 50.

Velikonočne šege in navade so globoko zakoreninjene v nas. Pomemben del praznovanja so tudi velikonočne jedi. Zato smo v Rutinci poskrbeli, da se bo tudi pri nas miza šibila pod velikonočnimi dobrotami!

Velika noč (tudi vuzem) je poleg božiča največji, najstarejši in najpomembnejši krščanski praznik. Kristjani na ta dan praznujejo Jezusovo vstajenje od mrtvih – na veliki petek so Jezusa Kristusa križali, tretji dan po tem, na nedeljo, pa je vstal od mrtvih. Datum velike noči ni stalno določen v koledarju, ampak ga moramo vsako leto računati po luninem koledarju.

Tako bi lahko rekli, da se velika noč začne s postom in konča ob bogato obloženi mizi, na kateri ima prav posebno mesto meso, ki se mu je bilo med postom treba odreči.

En dan po pustnem torku, na pepelnično sredo, katoličani vstopijo v 40-dnevni postni čas, ki traja vse do velike noči. To je obdobje, v katerem jemo bolj zmerno, ter se vsaj ob petkih odpovemo uživanju mesa in mesnih jedi, predvsem pa poskrbimo, da z uživanjem bolj raznovrstne in polnovredne hrane nekoliko razbremenimo in razstrupimo svoj organizem.

Velikonočna ponudba v Rutinci – Nedelja, 01.04.2018

Velikonočna ponudba – Mesni Menu – Menu di Carne

Velikonočna ponudba - Mesni Menu - Menu di Carne

Velikonočna ponudba – Ribji Menu – Menu di Pesce

Velikonočna ponudba - Ribji Menu - Menu di Pesce

Gostilna Rutinca je odprta vse dni v tednu razen ponedeljka in torka, in temelji na a la carte ponudbi, hkrati pa vam ponujamo odlične malice, kosila in pice. Za vikende vam postrežemo z domačim kruhom iz krušne peči, sezonskimi jedmi in občasno ali po predhodnem naročilu, vam pripravimo fiorentine in meso na žaru, piščanca in odojka na ražnju, jedi izpod peke, ter domačimi sladicami. Za najmlajše so na voljo njim prilagojene jedi (polovične porcije).